Umilirea !

“Inimă de țigan” e cea mai populară telenovelă românească și “Las Fierbinti” e cel mai popular serial românesc. In 30 de ani in România nu s-a produs niciun film sau serial relevant in care medicii sa fie modele! Dimpotrivă! Cel mai popular film românesc cu care ne mândrim ca a luat premii în străinătate e “Moartea domnului Lăzărescu” în care medicii sunt criminali.

Cel mai longeviv serial din istoria NBC e „Spitalul de urgentă” ( ER) cu George Clooney. „Anatomia lui Grey”, „The Good Doctor”, „Chicago Hope” sau „Code Black” sunt seriale celebre in care doctorii sunt modele! Pe Dr. Quinn o mai țineți minte?
Dar pe Doctor House? Polonezii au „Lekarze”, italienii au „Braccialetti Rossi”.
Ai noștri au avut alte “targeturi” 🤪
În față la Medicină e statuia asta. Povestea ei ar merita un film ? :Cel mai mare pianist din istorie și unul din cei mai mari compozitori din lume, Franz Liszt ar fi avut un copil din flori, Carol. Cănd s-a făcut mare băiatul a pus bazele învățământului medical romanesc. Soția i-a murit din cauza unei greșeli medicale, el s-a îmbolnăvit de holeră in timp ce trata bolnavii și apoi s-a îmbolnăvit de tifos in timp ce îngrijea ocnașii din Prahova. La 56 de ani a murit. Carol Davilla.

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.